Mitt namn är 
...June Hägg... 

Jag är uppvuxen uppe i Lappland, i en liten by som heter Murjek som ligger cirka 6 mil nedanför Jokkmokk. 1976 träffade jag min blivande man Rolf. Vi bodde ett antal år i Västerhaninge men 1985 köpte vi hans föräldrars hem, Sofiehill som ligger i Tungelsta. Tungelsta är en liten ort tre mil söder om Stockholm. Vår dotter Anna har flyttat till  lägenhet en liten bit härifrån. Vi har 3 birmor och en huskatt.

Jag fick sjukpension för några år sedan på grund av
mina medfödda dubbelsidiga höftledsluxationer som ej går att åtgärda. Varav jag har väldigt mycket problem med höfter, rygg & leder.  

Mitt stora intresse har alltid varit katter, inte bara levande katter utan jag har även ett stort intresse av att samla på fina porslinskatter och även katter i andra material. Min stora samling finns på foton här på en sida så att ni kan se dessa fantastiska prydnader.

Förr hade jag min samling inne i vårt hem men nu har jag fått min dröm att bli sann och är nu mer ägare av mitt privata kattmuseum där jag har öpppet för allmänheten lite då och då.
    
Jag har drömt om att få äga en Heligbirma i många år men det blev inte för än 1996 som vi fick den första. Vi blev helt sålda över den lugna och fina kattrasen. När jag fick min första sköldpaddsflicka Alvina var hon en mycket van utställningskatt på 6 år. Då började mitt stora intresse för kattutställningar. Efter ett tag tyckte vi att ett stamnamn skulle vara roligt att ha. Eftersom att vår gård heter Sofiehill ville vi ha det som stamnamn men tyvärr var det upptaget så vi tog och gjorde om namnet efter vår båt Zaritza.

Vårat stamnamn blev .
S* Lazaritza´s.

Jag har även fotografering som ett stort intresse så det blir många bilder och många av dem kommer jag att lägga upp här.

Ja det var lite om vem jag är och vad jag gillar...

Eller det kanske var mycket om mig...          

 

Kommentarer

25.01.2022 18:35

Lars-Åke Bladh

Härligt att se dig och din samling på tv nyss. Jag har inga Birmor längre men väl en riktig bonnakatt som är så härlig.

25.01.2022 18:31

Marianne Blomberg

Gillar också katter och blev så glad att du inte bodde alltför långt bort. Hoppas kunna besöka ditt museum. Har själv bott i Västerhaninge och Österhaninge.

11.12.2021 00:32

Pia Bekkhus

HEJ ! Jag samlar också på katter och allt som är katter på. Har en perser och 3 huskatter samt en liten hund pomeranier.

17.01.2021 21:28

June Hägg

Hej Ulla!
Vad roligt att du känner min fina syster Marita.
Trevligt att du fann denna sida.
Ni är så välkommen på besök .
Just nu har jag stängt på grund av den 0täcka koronan.

04.11.2020 15:57

Ulla

Jag har jobbat med Marita på postgiro och jag älskar katter jättekul att se din stora samling.